Selofan, oksijen, nem, yağ, gres ve bakterilere geçirgenliği düşük olan selülozdan yapılmış şeffaf bir filmdir. Selefon bir çeşit matbaa üzerine kaplama çeşididir. Selofan su buharına oldukça geçirgendir, ancak bunu önlemek için nitroselüloz lak ile kaplanabilir.Selefon sadece gıda ambalajlarında kullanılmaz. Sadece en bilinen kullanım alanı olarak gıda sektörü geçmektedir. Diğer pek çok benzer malzemenin aksine, selofan biyolojik olarak parçalanabilir. Plastiğe oranla doğa üzerinde kaybolması çok daha kolaydır.Baskılarınızda koruyucu özellik sağlayarak, daha kurumsal ve kalıcı bir görüntü kazandırarak, parlak bir yapı da kazandırır. İnce kağıtlar üzerine uygulanmaktadır. Mat ve parlak olarak çeşitlerine ayrıldığı gibi, telefon kullanımı son yıllarda oldukça artmıştır. Kullanım alanı, gündelik etkileşim içerisinde kurumsallaşmayı amaçlayan firmaların kullanımında devam etmektedir. 135 gramdan kalın olan kağıtların üzerine rahatlıkla uygulanabilmektedir.
Selefon Nedir?
Matbaalarda kullanılan alternatif baskı yöntemlerine ek olarak kullanılan selefon, hem kullanılan materyalin ömrünü uzatmaktadır. Hem de bu materyallere ek olarak kullanımlar içerisinde daha kurumsal bir standart sağlayabilmektedir. Selefon işleminin ardından ürünün mat ya da parlak olarak kaplı bulunduğu bu yeni yapı sayesinde, dış etkenlere karşı korunması da mümkün hale gelir. Ürünlerin üzerine aslında uygulanan çok ince bir plastik uygulama şeklinde kullanılmaktadır. Kağıt ya da benzeri incelikte ve gramajda olan uygulamalarda kullanılabilmektedir. Selefon kaplama fiyatları şehirlere göre değişiklik gösterebilmekte ve uygulanan materyale göre farklılık taşıyabilmektedir.
Selefon Uygulaması Nasıl Yapılır?
Selefon uygulaması yapılmadan öncesinde uygulama çeşitlerine tekrar göz atmakta fayda vardır. Parlak selefon kartvizit, kartvizitlerin daha parlak ve daha güçlü görünüm sağlamasını sağlayan bir yöntemdir. Bu yöntemle birlikte kartvizitlerinizin ömrünü daha da uzatmış olabilirsiniz. Mat selefon ise biraz daha Resmi ve sade tasarım arzulayan firmalar için kullanılmaktadır. İki selefon yöntemi de kağıdın hassas ve parçalanmaya müsait olan yapısını daha iyi koruma ve daha güçlü görünüm sağlaması açısından sıklıkla tercih edilebilmektedir. Selefon uygulamasını genellikle matbaalar yürütmektedir. Bu uygulama baskı ile birlikte yürütülür.